O soluție Commit Global. Află mai multe
Un proiect în parteneriat cu
realizat de

Un Acoperiș este o soluție de identificare de spații de cazare pentru a ajuta refugiații care ajung în România și au nevoie de ajutor imediat. În platformă se pot înregistra persoane juridice și fizice care pot pune la dispoziție camere sau imobile pentru persoanele care locuiesc în adăposturile puse la dispoziție de autoritățile române. Un Acoperiș este o platformă dezvoltată de Code for Romania și administrată de Centrul Național de Comandă și Coordonare a Intervenției, CNCCI, și organizațiile partenere.

Platforma înregistrează solicitări de ajutor din partea refugiaților sau organizațiilor care le oferă acestora sprijin în identificarea de spații de cazare verificate în teritoriu, pentru a reduce riscurile care îi pândesc pe cei vulnerabili.

Platforma Un Acoperiș este un proiect dezvoltat de asociația Code for Romania în parteneriat cu Guvernul României, Departamentul pentru Situații de Urgență, Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), UNHCR, Societatea Națională de Cruce Roșie, Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Servicii Sociale și Asociația Zi de Bine. Eforturile Code for Romania War Task Force sunt sprijinite de ING Bank România.

A project by Code 4 Romania logo